Opening van de boomhut in vbs De Boomhut!

Eindelijk! Onze boomhut staat er!  

We openden deze officieel én feestelijk op 25 oktober, samen met alle kinderen en genodigden die onze school een warm hart toedragen.

De boomhut staat beeld voor ons pedagogisch project en kadert perfect in de visie van onze school.   

Over de realisatie van dit project werd lang nagedacht en heeft een grote impact gehad over hoe we de laatste jaren zijn geëvolueerd tot vbs De Boomhut zoals we de dag van vandaag heten.       

Een mooi moment waarbij iedereen het harverwarmend warm kreeg en meteen voelde dat het goed zat. Het gaf ons, in de zware coronaperiode, een frisse start.   

EEN BOOMHUT MET EEN HART 

Een verhaal van thuiskomen. Een verhaal van zich goed voelen. Daarvoor kreeg onze boomhut een hart, waarmee we symboliseren dat we hier voor elkaar zorgen en elkaar graag zien. Elkaar elke dag opnieuw nieuwe kansen geven.   

EEN BOOMHUT MET EEN BREDE BASIS 

Een verhaal van een brede basis krijgen op alle vlak. Daarom bevindt de boomhut zich in een boom met wortels die breed en diep de grond ingaan. We geven die brede basis niet enkel in leerinhouden, maar willen ook breed gaan op socio-emotioneel vlak.      

EEN BOOMHUT MET EEN PLAN VOOR ELK KIND 

Een verhaal op maat. Want elk kind is uniek. Elk kind heeft andere bouwstenen nodig. Daarom kreeg onze boomhut stevige muren. In ons logo symboliseren we dit door enkele bouwstenen weer te geven.   

EEN VEILIGE EN LAAGDREMPELIGE BOOMHUT    

Een verhaal van zich welkom voelen. Vandaar de veilige trap, richting een brede, open deur. Plaats voor iedereen, onder een veilig dak. Hoog en droog, maar toch laagdrempelig, gezien de makkelijke toegang. Dat vinden we van groot belang. We hebben respect voor ieders overtuiging.   

EEN SCHOOL MET EEN UITZICHT VOOR ELK KIND 

 Een verhaal met een horizon voor elk kind, voor elke lerende, voor elke collega en medewerker, voor elke partner. Bij elke betrokkene ligt de horizon op een andere plek, maar ieder werkt er naar toe. Zo bieden we een uitzicht voor iedereen en vooral, zoals onze slagzin de hele lading dekt: De Boomhut biedt een uitzicht voor elk kind.   Dat is waar we van dromen. Waar we elke dag met hart en ziel aan werken.   

 Maar laat ons eerlijk zijn. In onze dromen kan alles, terwijl de werkelijkheid ons soms eens van dat wolkje haalt en ons stevig met de voeten op de grond zet. Zo was dat ook het geval met de droom om een echte boomhut in de tuin te laten bouwen.   Een boomhut kost centen. Veel centen. Eigenlijk iets teveel centen voor ons klein schooltje. 

MAAR... Stel je voor dat dromen plots werkelijkheid worden… Stel je voor dat je zo maar eventjes €2500 euro krijgt van een organisatie die gelooft in jouw project. Dankzij de financiële steun van Cera, één van de grootste coöperaties van ons land, werd onze droom realiteit. Met zo'n cheque worden mogelijkheden geschept. Dankzij de financiële steun kunnen we ons aanbod op school rijker maken. Een boomhut die onze visie in de praktijk kan omzetten. Een plek om te ontmoeten, om te zorgen, om te genieten, om in te spelen, te leren en te leven.